ua en ru

Клімкін в Раді Європи прочитав лист політв'язня Сенцова

Клімкін в Раді Європи прочитав лист політв'язня Сенцова Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Клімкін на початку виступу на засіданні комітету міністрів Ради Європи прочитав лист Сенцова

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сьогодні, 18 травня, на початку виступу на засіданні комітету міністрів Ради Європи прочитав лист "засудженого" Росією на 20 років ув'язнення у справі "кримських терористів" режисера Олега Сенцова. Про це повідомив Клімкін в Twitter.

"Незабаром буду виступати на міністерській зустрічі Ради Європи. Почну зі слів Олега Сенцова і річниці сталінського злочину в Криму", - повідомив міністр.

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба повідомив в Facebook, що виступ Клімкін на міністерському засіданні Ради Європи почав з цитати: "я, Олег Сенцов, громадянин України...".

"Клімкін трохи сенсаційно для дипломатичних кіл сказав сьогодні, що якщо Рада Європи хоче гідно пережити складні часи, то має рівнятись на Сенцова, Балуха, Абдуллаєва та інших політв'язнів, які не здаються під тиском Росії і знаходять у собі сили протистояти злу для захисту справедливості", - розповів Кулеба.

Є така фішка в дипломатії - на початку виступів цитувати великих людей. Щоб задавати тон виступу і доводити ключове...

Опубліковано Dmytro Kuleba 18 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Клімкін підніме питання українських політв'язнів, яких незаконно утримують в Росії, на засіданні комітету міністрів Ради Європи 17-18 травня в Данії.