ua en ru

Клімкін: Ситуація з правами людини в Криму вимагає окремої доповіді ООН

Клімкін: Ситуація з правами людини в Криму вимагає окремої доповіді ООН Фото: Павло Клімкін

Факти грубих і систематичних порушень Росією прав кримських татар та етнічних українців в АРК вимагають підготовки окремої доповіді Управління Верховного комісара ООН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що ситуація з правами людини в Криму вимагає окремої доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини. Про це 21 вересня заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ході зустрічі з помічником Генерального секретаря ООН з прав людини Іваном Шимоновичем, передає прес-служба відомства.

Наголошується, що 21 вересня Клімкін прийняв помічника Генерального секретаря ООН з прав людини Івана Шимоновича.

Під час зустрічі міністр подякував співрозмовнику за увагу ООН до брутальних порушень прав людини на сході України з боку підтримуваних Росією незаконних збройних формувань, а також в Автономній Республіці Крим після її окупації Російською Федерацією.

Клімкін заявив, що факти грубих і систематичних порушень Росією прав кримських татар та етнічних українців в АРК вимагають підготовки окремої доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини, а також забезпечення присутності на півострові міжнародних моніторингових місій.

Нагадаємо, помічник Генсека ООН з прав людини Іван Шимонович планував обговорити з главою Міністерства закордонних справ України Павлом Клімкіним питання блокади Криму кримськими татарами.