ua en ru

Клімкін закликав комісара РЄ захистити права затриманого в РФ Сущенко

Клімкін закликав комісара РЄ захистити права затриманого в РФ Сущенко Фото: Павло Клімкін зустрівся з Нілсом Мужнієксом у Страсбурзі

Глава МЗС також нагадав Нілсу Муйжнієксу про незаконні дії російської окупаційної влади в Криму

Україна сподівається на конкретні кроки комісара Ради Європи з прав людини щодо захисту прав незаконно утримуваних в Російській Федерації українців, зокрема обвинуваченого у "шпіонажі" українського журналіста Романа Сущенка. Про це глава МЗС Павло Клімкін заявив під час зустрічі з Нілсом Муйжнієксом у Страсбурзі, повідомила прес-служба МЗС.

"Під час розмови Клімкін звернув увагу співрозмовника на порушення прав людини в РФ та наголосив, що Україна очікує на підтримку і конкретні кроки комісара у захисті прав і звільненні українського журналіста Романа Сущенка та всіх інших українських громадян, які стали політичними в’язнями в РФ", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Глава українського зовнішньополітичного відомства також нагадав про необхідність здійснення моніторингу стану забезпечення прав людини в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим, зокрема, нагадавши Муйжнієксу про незаконні дії російської окупаційної влади щодо Ільмі Умерова.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін мав намір 3 жовтня 2016 року порушити у Раді Європи у Страсбурзі питання про затримання в Російській Федерації українського журналіста Романа Сущенка.