ua en ru

Клімкін сьогодні в Раді Європи підніме питання про затримання українського журналіста в РФ

Клімкін сьогодні в Раді Європи підніме питання про затримання українського журналіста в РФ Фото: Павло Клімкін

Клімкін відвідає Страсбург для участі в Дні українських реформ в Раді Європи

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сьогодні, 3 жовтня 2016 року, у Страсбурзі у Раді Європи підніме питання про затримання в Російській Федерації українського журналіста Романа Сущенко. Про це заявила речник Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца в ефірі телеканалу "112".

"Ми намагаємося з'ясувати всі обставини затримання українського журналіста в Росії. Наш консул повинен мати доступ на вимогу Конвенції між Україною і Росією. Нам потрібно з'ясувати всі обставини затримання. Сьогодні Павло Клімкін буде перебувати в Раді Європи на Дні українських реформ і він також підніме там це питання", - повідомила вона.

Беца також зазначила, що "це звичайна практика Росії, коли нам не повідомляють про затримання наших громадян".

Зазначимо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін здійснить візит до м. Страсбург (Франція) з метою участі у Дні українських реформ в Раді Європи, який організований Постійним представництвом України при Раді Європи у співпраці з Секретаріатом цієї організації і Естонським головуванням у Комітеті міністрів Ради Європи.

Метою заходу є презентація досягнень України в реалізації реформ, які Рада Європи підтримує в рамках свого Плану дій для України на період 2015-2017 років.

У рамках візиту Він проведе зустріч з комісаром Ради Європи з прав людини Нілс Мужнієксом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами віце-спікера Верховної Ради Україна, ОБСЄ і Рада Європи зобов'язані відреагувати на арешт українського журналіста Романа Сущенко в Росії.