ua en ru

Клімкін пояснив, чому Україна не вносить проект резолюції про миротворців в Радбез ООН

Клімкін пояснив, чому Україна не вносить проект резолюції про миротворців в Радбез ООН Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Проект не був внесений з метою перешкоджання маніпуляціям з боку Росії

Проект української резолюції щодо розгортання миротворчої місії на Донбасі досі не був внесений до розгляду Ради безпеки ООН з метою перешкоджання маніпуляціям з боку Росії. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хоча ми вже підготували цю резолюцію, ми домовилися з усіма нашими друзями і партнерами не подавати її для того, щоб Росія не змогла маніпулювати її окремими положеннями і почати ніби пошук компромісів, які насправді зруйнують зміст цієї резолюції. Ми не дамо Росії зближувати резолюцію, внесену РФ і резолюцію України. Тут компроміс, який стосується життя людей", - заявив Клімкін.

Дипломат також зазначив, що текст проекту резолюції України був узгоджений з усіма партнерами з Франції, Німеччини і США.

"Ми погодили резолюцію з нашими партнерами по норманському формату, погодили її і з нашими американськими друзями", - додав глава МЗС.

Нагадаємо, Клімкін заявив, що після відходу російських військових з району проведення АТО і винесення ООН політичного рішення для розгортання миротворчої місії на Донбасі знадобиться від 6 до 10 місяців.