ua en ru

Клімкін обговорить з главами МЗС Німеччини і Франції облаштування кордону з Росією

Клімкін обговорить з главами МЗС Німеччини і Франції облаштування кордону з Росією Фото: Павло Клімкін

Глави МЗС Німеччини і Франції 14 вересня відвідають Київ

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін має намір обговорити з главами зовнішньополітичних відомств Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром та Франції Жан-Марком Ейро тему облаштування державного кордону України з Росією. Про це Клімкін заявив в ефірі програми "Подробиці тижня".

"Ключова тема, яку ми раніше обговорювали - це як змусити Росію виконувати мінські угоди і як допомогти ОБСЄ встановити ефективний моніторинг за тим, що відбувається на Донбасі, за ділянкою кордону, яка поки що не контролюється Україною", - сказав Клімкін.

Він також заявив, що понад 800 спостерігачів ОБСЄ повинні отримати доступ на територію Донбасу.

Крім того, Клімкін наголосив на необхідності вирішення питання контролю українсько-російського кордону. Зокрема, за допомогою відеоспостереження.

"Також нам потрібно вирішити, яким чином ми можемо контролювати кордон. Це повинні бути кілька баз уздовж кордону. Розміщення відеоспостереження, в тому числі інфрачервоних камер відеоспостереження. Адже більшість порушень відбувається вночі", - пояснив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ Німеччини і Франції Франк-Вальтер Штайнмайер і Жан-Марк Ейро відвідають Київ 14 вересня.