ua en ru

Клімкін обговорив з Ердоганом питання співпраці у звільненні ув'язнених

Клімкін обговорив з Ердоганом питання співпраці у звільненні ув'язнених Фото: Павло Климкини Реджеп Тайіп Ердоган (mfa.gov.ua)

Україна і Туреччина домовилися про допомогу ув'язненим в окупованому Криму і в РФ

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у рамках свого візиту до Туреччини був прийнятий президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом. Про це повідомляє пресс-служба Міністерства закордонних справ України (МЗС).

Зокрема, як повідомляється, участь у зустрічі з Главою турецького держави взяли Уповноважений президента України з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, народний депутат України Марія Іонова.

Крім того, на зустрічі були присутні заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз, які були звільнені з російського полону завдяки зусиллям турецької сторони.

За словами Клімкіна, "питання забезпечення прав і законних інтересів громадян України, які зазнають утисків і репресій на тимчасово окупованих територіях нашої держави з боку держави-агресора знаходяться в центрі підвищеної уваги України. Разом з тим, надзвичайно важливо, що ці питання перебувають у фокусі нашого стратегічного партнера - Туреччини".

У зв'язку з чим, міністр підкреслив необхідність продовження українсько-турецької взаємодії зі звільнення українських політичних в'язнів, утримуваних в окупованому Криму та на території РФ, в тому числі із залученням до цього процесу лідерів кримськотатарського народу.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Україна і Туреччина вже обговорили також співпраця на платформі ООН, ОБСЄ, Ради Європи, а також по лінії НАТО.