ua en ru

Клімкін назвав "проблемним" процес ратифікації УА Грецією та Кіпром

Клімкін назвав "проблемним" процес ратифікації УА Грецією та Кіпром Фото: Павло Клімкін

Глава МЗС пояснив, чим викликана затримка

Процес ратифікації Грецією та Кіпром Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом є "проблемним". Про це сьогодні в ході спільного засідання комітетів Верховної Ради з питань європейської інтеграції та у закордонних справах заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це питання (ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, - ред.) є певною мірою проблемним - це дві країни, у яких процес ратифікації поки триває - це Греція і Кіпр", - зазначив Клімкін.

За його словами, затримка ратифікації документа з боку Греції викликана надзвичайною увагою до економічної ситуації та майбутніми виборами у країні.

"Ми отримали запевнення від всіх політичних партій, що після проходження цього періоду процес ратифікації піде набагато швидше", - додав Клімкін.

"І по Кіпру ситуація пов'язана з тим, що парламент цієї країни хотів остаточно побачити наше бажання і нашу відданість справі внесення змін до Конвенції про уникнення подвійного оподаткування. Є суттєве лобі в кіпрському парламенті, яке на цьому наполягало. Зараз це питання вирішене", - повідомив глава МЗС.

Зазначимо, Угоду про асоціацію між Україною та Європейським союзом повністю ратифікували 22 країни ЄС.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко закликав Грецію і Кіпр ратифікувати УА України з ЄС. Як відомо, дану угоду залишилося ратифікувати двом країнам.