ua en ru

Клименко повідомив про запуск інтернет-проекту "Відновлення Донбасу"

Клименко повідомив про запуск інтернет-проекту "Відновлення Донбасу"

Громадська ініціатива "Відновлення Донбасу", засновником якої є екс-міністр доходів та зборів України Олександр Клименко, 20 листопада запустила інтернет-проект - однойменну інтерактивну платформу. Про це повідомили в прес-службі екс-міністра.

Повідомляється, що автори проекту запрошують усіх бажаючих приєднатися до дискусії на тему порятунку жителів регіону від наслідків війни, а також обговорення можливих шляхів післявоєнного відновлення порушених війною територій.

"Сьогодні на Донбасі складається патова ситуація. Так звана АТО, а просто кажучи, війна, триває вже понад 7 місяців, замість заявлених 48 годин. В ситуації, коли уряд і Президент не знають, що робити з Донбасом, ініціативу в свої руки повинні взяти ми, представники цього регіону", - пояснив причини виникнення даної ініціативи на своїй сторінці в соцмережі Facebook Олександр Клименко.

У прес-службі екс-міністра нагадали, що громадська ініціатива "Відновлення Донбасу" була створена в жовтні 2014 р. Вона об'єднує економічних експертів, досвідчених державних менеджерів і підприємців Донбасу, що розробили власний план відродження регіону.

Раніше учасники ініціативної групи з допомогою експертів підготували презентацію, присвячену даній проблематиці.

У документі описуються можливі шляхи врегулювання конфлікту, а також пропозиції щодо подальшого розвитку України та Донбасу. Копії презентації були направлені представникам органів влади, бізнес-асоціацій та посольствам за кордоном - главам держав, керівникам МЗС країн-партнерів, представникам європейських інституцій.

У прес-службі нагадали, що план відродження Донбасу передбачає відмову від прямих державних дотацій для регіону через високі корупційні ризики. Альтернативою держдотаціям передбачається розвиток в Донбасі вільної підприємницької ініціативи. Забезпечити її зростання повинні податкові канікули, списання штрафів військового періоду, гранично спрощений порядок реєстрації підприємств.
У планах громадської ініціативи "Відновлення Донбасу" - реалізація проектів, що сприяють відновленню економічного потенціалу Донецької і Луганської областей. Ключовим фактором успішності реалізації цих планів має стати залучення безпосередньо зацікавлених осіб - підприємців Донбасу та інших ініціативних верств населення.

"Ми запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до дискусії щодо порятунок жителів регіону від наслідків війни, а також обговорити можливі шляхи післявоєнного відновлення порушених війною територій. Результати нашої спільної роботи будуть представлені не тільки органам влади в Україні, але і тим представникам світового співтовариства, які визначають сьогодні порядок денний для регіону і країни в цілому", - зазначає Клименко.