ua en ru

Кличко заявив, що буде балотуватися в Президенти

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко заявив, що буде балотуватися в Президенти України. Про це він заявив сьогодні з трибуни Верховної Ради України.

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко (на фото) заявив, що буде балотуватися в Президенти України. Про це він заявив сьогодні з трибуни Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

Крім того, Кличко заявив, що поправки до Податкового кодексу, які були ухвалені парламентом сьогодні, були направлені виключно на те, щоб завадити йому балотуватися на цей пост.

Він визнав, що має вид на проживання в іншій країні, проте це не порушує законодавство України.

"Так, я маю право на проживання в Німеччині, але це ніяким чином не порушує українське законодавство. Я громадянин України з моменту проголошення незалежності України і їм завжди залишаюся. Зараз, намагаючись не допустити мене до участі в президентських виборах, через статтю в Податковому кодексі, мене дійсно намагаються позбавити громадянства України. Це нонсенс і низьке шахрайство. Не вийде", - сказав Кличко.

Він також зазначив, що сьогодні влада розпочала кампанію з дискредитації Кличко, поширивши інформацію про те, що нібито брат Віталія Кличка Володимир змінив громадянство, а також інші дискредитаційні матеріали, які поширюються в метро.

"Цим нас не залякати і не зупинити", - сказав Кличко.

Крім того, він сказав: "Звертаючи увагу на всі брудні махінації, які на сьогоднішній день відбуваються в парламенті з текстами законів, до яких мають пряме відношення провладні депутати, я хочу заявити, що цим мене не залякати і не зупинити. Щоб покласти край всіляким домислам і спробам розправитися зі мною, як з можливим кандидатом, я хочу заявити, я балотуюся в Президенти. Те, що відбувається зі мною, відбувається виключно як з суперником Віктора Януковича. Сьогодні змінами до Податкового кодексу влада намагається знищити своїх політичних конкурентів. Вони тихенько заховали правку до кодексу, яка абсолютно має політичний контекст і направленна особисто проти мене як можливого кандидата в Президенти".

Нагадаємо, раніше Кличко заявляв, що виступає за висунення єдиного кандидата від опозиції в першому турі майбутніх президентських виборів.

"Я виходжу з логіки, з досвіду попередніх компаній. Величезна кількість кандидатів робить можливим просування технічного кандидата у другий тур і тільки висунення єдиного кандидата дає можливість перемогти і в першому, і в другому турі представника Партії регіонів, який володіє колосальним адміністративним і фінансовим ресурсом", - сказав Кличко.

Він зазначив, що висунення єдиного кандидата від опозиції дозволить перемогти кандидата від влади.

Крім того, Кличко висловив упевненість, що "влада висуне величезна кількість кандидатів".

"Їх може бути 10-20-30, щоб розтягнути електорат, і у другий тур пройшов саме той чоловік від влади, кого призначать. Технології ці давно відомі, і лише цим обґрунтовано висунення єдиного кандидата від опозиційних сил. Ми твердо впевнені, що лише єдиний кандидат від опозиційних сил зможе перемогти сьогодні представника влади Віктора Януковича", - підкреслив Кличко.