ua en ru

Кличко успішно пройшов випробування першим снігопадом у столиці, - експерт

Кличко успішно пройшов випробування першим снігопадом у столиці, - експерт Фото: Віталій Кличко

Вранці 14-го листопада в столиці не відбулося транспортного колапсу, не дивлячись на те, що рясний снігопад йшов цілу ніч, але комунальники працювали цілодобово і можна сказати, що Кличко успішно здав іспит на перший сніг. Таку думку висловив політичний експерт Микола Волгов, виконавчий директор АП "POLITCONSULTANT.org", коментуючи наслідки рясного снігопаду в столиці України.

"Вранці 14-го листопада в столиці не відбулося транспортного колапсу, не дивлячись на те, що рясний снігопад, який приніс італійський циклон йшов цілу ніч. Снігоприбиральна техніка працює цілодобово, комунальники організовані на досить хорошому рівні. А контроль за кількістю машин і за їх пересуванням може здійснювати онлайн кожен киянин. Можна сміливо сказати і не помилитися, що мер Кличко успішно здав іспит першого снігу", - заявив Микола Волгов.

Експерт зазначив, що недоліки при бажанні можна знайти завжди, більш того, вони завжди є. "Звичайно, є місця, де людям важко перейти дорогу, складно підійти до маршрутки або автомобіля, спуститися в метро, тому що узбіччя оперативно розчистити технікою важко через припарковані машини. З іншого автомобілістам теж потрібно десь залишати транспортні засоби, але це не означає, що проблема нерозв'язна, просто для прибирання придорожнього снігу потрібно трохи більше часу", - повідомив він.

"Хтось може скептично ставиться, але проти результатів аргументів немає. Кличко підійшов до цього питання, що називається "завчасно". Він успішний спортсмен, знає, що до будь-якого серйозного заходу треба готуватися заздалегідь, тому столична влада закупили нову снігоприбиральну техніку ще влітку. Автодор був готовий зустріти сніг, тому сюрпризу не сталося. Для попередніх київських властей перший серйозний сніг майже завжди виявлявся "сюрпризом", наче не можна було подивитися прогноз погоди", - сказав експерт.