ua en ru

Кличко розповів про "віденську зустріч" з Фірташем

Кличко розповів про "віденську зустріч" з Фірташем Фото: Віталій Кличко (РБК-Україна/Віталій Носач)

Кличко стверджує, що обговорював з Фірташем медійну підтримку як з власником медіаресурсів

Київський міський голова Віталій Кличко розповів в інтерв'ю РБК-Україна, про що він спілкувався у Відні на зустрічі з Петром Порошенком, Дмитром Фірташем і Льовочкіним напередодні попередніх президентських виборів.

Зокрема, він підтвердив, що був на цій зустрічі, проте, за його словами, він не підписував жодних документів. Також зазначив, що на зустрічі він обговорював з олігархом питання медійної підтримки.

"Я не приховую, що як політик я спілкувався з ним. Не секрет, що ми живемо в країні, в якій ключові медіаресурси сконцентровані в руках кількох людей. І я не приховую, що спілкувався і звертався за підтримкою медіаресурсів до всіх представників так званого великого бізнесу. Щоб доступ був. В українській політиці, на превеликий жаль, медіаресурси мають велике значення. На цю тему я розмовляв", - сказав Кличко.

Він додав, що заяви нинішнього глави Офісу президента Андрія Богдана про те, що на "віденській зустрічі" був підписаний документ, що зобов'язує призначити Кличка главою адміністрації, є маніпуляцією.

"Головою КМДА, згідно з роз'ясненнями до Конституції, президент зобов'язаний призначити людину, яка виграла вибори мера. І пан Богдан показав указ з підписом про призначення мене головою КМДА, але "забув" показати якісь документи і підписи, про які він стверджує", - заявив Кличко.

Також додав, що в Офісі президента Володимира Зеленського йому назвали умови, при дотриманні яких він може залишитися на посаді голови КМДА.

"Пан Богдан сказав, що "лише в тому випадку, якщо ви покажете ефективну роботу в боротьбі з корупцією, ми будемо готові піти вам назустріч і залишити на посаді", - сказав Віталій Кличко.

Мер Києва додав, що як політик він спілкується з усіма представниками всіх політичних сил. Однак уточнив, що на сьогоднішній день з Фірташем у нього контактів немає.

Нагадаємо, після зустрічі у Відні мер Києва Віталій Кличко заявив, що ніколи не підписував жодних угод з олігархами, в тому числі з бізнесменом Дмитром Фірташем.

Нещодавно глава Офісу президента Андрій Богдан заявив, що мер Києва Віталій Кличко втратив контроль над столицею. За словами Богдана, Кличко йому особисто підтвердив, що не контролює Київраду.

22 квітня 2015 року на день народження Володимира Кличка у Відні відбулася зустріч Петра Порошенка, Віталія Кличка, Віталія Ковальчука, Юрія Стеця, Сергія Льовочкіна і Дмитра Фірташа.