ua en ru

Кличко проінспектував новий автобусний маршрут з Троєщини в центр

Кличко проінспектував новий автобусний маршрут з Троєщини в центр

Мер Києва Віталій Кличко разом з пасажирами проїхався з Троєщини до центру міста новим автобусним маршрутом №114 "Вулиця Милославська - залізничний вокзал Центральний".

Мер зазначив, що спільно зі Світовим банком столична влада розробляє нову концепцію транспортного сполучення в Києві. Зокрема, в її рамках за рекомендаціями експертів вже запустили новий автобусний маршрут №114 "Вулиця Милославська - залізничний вокзал Центральний" з метою забезпечення безпересадочного сполучення між Троєщиною та центром міста.

"Одна з проблем транспортної інфраструктури Києва - це те, що Троєщина опинилася відрізаною від зручного сполучення міським транспортом з центральною частиною міста. Тому ми зі Світовим банком вивчили потреби і запустили маршрут 114, щоб мешканцям Троєщини було зручно дістатися центру. І тепер за 52-54 хвилини з Троєщини можна доїхати до Центрального залізничного вокзалу. Я дорогою поспілкувався з людьми. Попит на цей маршрут є", - зазначив Віталій Кличко.

Мер підкреслив, що важливо і надалі розвивати транспортну інфраструктуру, яка зв'язує Троєщину з центром міста.

"Ми говоримо про Подільсько-Воскресенський міст і метро на Троєщину. Щоб вирішити цю проблему, насамперед, необхідно прибрати дискримінаційну норму, коли з київського бюджету вилучають 60% податків. Якщо б нам як мінімум зробили рівні умови з іншими регіонами, ми могли б за декілька років запустити метро на Троєщину за кошти київського бюджету", - підкреслив Київський міський голова.

Мер зауважив, що столична влада робить все, щоб у Києві було якомога більше сучасного комфортного громадського транспорту, щоб киянам було зручно добиратися у різні куточки міста.

На новому маршруті курсують 10 автобусів. Траса слідування автобусного маршруту № 114: "Вул. Милославська - просп. Володимира Маяковського - просп. Генерала Ватутіна - Московський міст - вул. Набережно-Рибальська - Гаванський міст - вул. Набережно-Хрещатицька - вул. Борисоглібська - вул. Братська - вул. Іллінська - Контрактова площа - вул. Сагайдачного - Володимирський узвіз - вул. Хрещатик - бульв. Тараса Шевченка - вул. Петлюри - залізничний вокзал Центральний".