ua en ru

Кличко закликав ЕП застосувати санкції щодо чиновників, винних у порушенні прав людини

Лідер "Удару" Віталій Кличко (на фото) закликав Європарламент застосувати персональні санкції щодо чиновників, винних у порушенні прав людини в Україні. Про це він заявив на зустрічі з віце-президентом Європарламенту Джанні Піттеллою, передає прес-служба "Удару".

Лідер "Удару" Віталій Кличко закликав Європарламент застосувати персональні санкції щодо чиновників, винних у порушенні прав людини в Україні. Про це він заявив на зустрічі з віце-президентом Європарламенту Джанні Піттеллою, передає прес-служба "Удару".

Кличко зазначив, що для демократичних сил в Україні важлива підтримка Європарламенту.

"У той же час, серйозність ситуації змушує мене бути гранично відвертим. Однією моральної підтримки нам недостатньо... Сьогодні потрібно політичний та зростаючий тиск на режим Януковича. Це, в першу чергу, - застосування персональних санкцій щодо посадових осіб, винних у порушенні прав людини та побиття мирних людей", - підкреслив він.

Зазначимо, що виступаючи сьогодні в Переяславі-Хмельницькому, Кличко закликав людей до Всеукраїнського страйку.

"Якщо влада не хоче нас чути, ми змусимо її відчути вплив людей. Ми закликаємо всіх до Всеукраїнського страйку", - заявив він.

Раніше "Удар" заявляв, що керівництво Державтоінспекції продовжує блокувати машини з паливом та продуктами харчування для мітингувальників на Майдані, а також мусороуборочный і технічний транспорт.

У свою чергу "Батьківщина" прогнозує після 8 січня 2014 р. нові спроби розгону Євромайдану.

Також в опозиції очікують, що Різдво на Майдані зустрінуть кілька сотень тисяч чоловік.

Нагадаємо, сьогодні президент Європарламенту Мартін Шульц написав у своєму Twitter, що двері Європейського союзу в 2014 р. залишаються відкритими для України.