ua en ru

Кличко пропонує зупинити скандальне будівництво на Осокорках до рішення суду

Кличко пропонує зупинити скандальне будівництво на Осокорках до рішення суду Ілюстративне фото (pixabay.com jeviniya)

Мер Києва пропонує тимчасово заморозити будівництво

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до забудовника з пропозицією припинити будівництво на Осокорках до рішення суду. Про це повідомляє прес-служби Київської міської державної адміністрації.

Як зазначається, мер Києва закликав забудовника зупинити будівництво поблизу озер на Осокорках до моменту ухвалення рішення в суді.

"Я звернувся до забудовника, аби він до рішення суду припинив будівництво...Я пропоную всім сторонам запровадити мораторій на будь-які дії. І нехай юристи доводять позиції сторін, а суд ухвалює рішення", - сказав він.

Крім того, у прес-службі КМДА повідомляють, що компанія-забудовник має зробити детальний макет забудови, а профільні служби КМДА - перевірити плани будівництва на спірній території.

Повідомляється, що на момент отримання дозволу на будівництво, у 2015 році, компанія-забудовник внесла у план будівництва об'єкти соціальної інфраструктури, зокрема дитсадки та школи. Крім того, передбачалося створення рекреаційної зони навколо озер загальною площею близько 180 гектарів. Як наголошується, міська влада контролюватиме дотримання вказаних зобов’язань.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що 22 вересня поточного року у Києві на місці скандальної забудови на Осокорках сталися чергові сутички за участю противників будівництва та правоохоронців.

Зазначимо, на Осокорках час від часу виникають сутички, що пов'язані з будівництвом ЖК "Патриотика на озерах" на території "Еко-парку".