ua en ru

Китай відмовився від торговельних переговорів зі США, - WSJ

Китай відмовився від торговельних переговорів зі США, - WSJ Ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

Причина відмови - нові мита на імпорт

Китай (КНР) не проводитиме торговельних переговорів із Сполученими Штатами Америки (США) через оголошення останніми нових мит на імпорт з КНР. Про це повідомляє видання Wall Street Journal.

У повідомленні йдеться, що через нещодавно оголошені митні збори США щодо імпорту з КНР, Пекін поки вирішив відмовитися вести переговори з Вашингтоном щодо торгівлі.

Зазначається, що Пекін скасував запланований наступного тижня візит віце-прем'єр-міністра Китаю Лю Хе до столиці США Вашингтону. В той же час китайський уряд також відмовився відряджати до США делегацію китайських чиновників, що мала прибути в Вашингтон раніше за Лю Хе.

Крім того, у виданні зазначили, посилаючись на слова не названих американських урядовців, поки що точної дати проведення наступного раунду переговорів ніхто не знає.

"Однак, попри це рішення уряду КНР, Сполучені Штати оптимістично налаштовані на подальший пошук компромісу в торговельній суперечці з Китаєм", - наголосили співрозмовники видання.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що уряд США на тлі введення нових зборів на китайську продукцію звільнило компанію Apple від мит ​​на вироблені в Китаї "розумні" годинники Apple Watch і бездротові навушники AirPods.

Крім того, Китай подав скаргу на нові американські мита до Світової організації торгівлі. Мова йде про нові 10% імпортні мита на китайські товари вартістю 200 мільярдів доларів.