ua en ru

Кличко вимагає до осені обладнати київські будинки лічильниками тепла

Кличко вимагає до осені обладнати київські будинки лічильниками тепла

Тарифи на комунальні послуги в Києві мають бути такими, щоб люди могли їх оплачувати. Про це заявив столичний мер Віталій Кличко (на фото) в ефірі "5 каналу".

"Ми вимагаємо від уряду і НКРЕКУ, щоб вони зобов'язали монополістів обґрунтувати і презентувати вартість своїх послуг. Як, наприклад, отримуючи трохи більше тисячі гривень пенсії, можна оплачувати рахунки майже на таку ж суму? Саме тому тарифи мають бути такими, щоб люди могли їх оплачувати. Щоб не було так, що ці тарифи написали і скинули зверху, а законослухняна людина опиняється в умовах, коли розуміє, що повинна платити, але не може", - зазначив Кличко.

Столичний градоначальник звернувся до монополістів з вимогою до наступного опалювального сезону встановити за свій рахунок у київських будинках лічильники тепла. "На це потрібно близько півмільярда гривень. Ми зараз спілкуємося з монополістами, знайшли в бюджеті 50 млн грн. Але, якщо монополісти підвищують ціни, вони повинні забезпечити всіх жителів Києва лічильниками", - наголосив Кличко.

Водночас, як зазначив мер Києва, єдиний тариф, який формує владу (квартплата), до якого входить утримання будинків, ліфтів, прибудинкових територій і вивіз сміття, підвищуватися не буде.

Нагадаємо, раніше Кличко заявив про те, що монополісти мають надати обґрунтовані тарифи на послуги ЖКГ.