ua en ru

Кличко: для підтримки вчителів Київ виділить гроші на зарплати з міського бюджету

Кличко: для підтримки вчителів Київ виділить гроші на зарплати з міського бюджету Фото: kiev.klichko.org

Київрада має внести відповідні зміни до бюджету міста

Київрада має внести зміни до бюджету міста, аби вчителі столичних шкіл отримали заплановані надбавки до заробітної плати в повному обсязі. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час години запитань до мера на сесії Київради, передає РБК-Україна.

За його словами, проблема з виплатами виникла через розподілення державної субвенції Міністерством фінансів за новою формулою. В результаті цього Київ недоотримав понад 865 млн грн на заробітну плату вчителям.

"Ми зверталися неодноразово до уряду з проханням збільшити обсяги освітньої субвенції столиці на 2018 рік. На жаль, Києву коштів не додали. Сьогодні Департамент фінансів КМДА спільно з районними державними адміністраціями завершують розрахунки щодо суми необхідних коштів для виплати надбавок вчителям у повному обсязі. Щоб вирішити це питання ми готові здійснити перерозподіл видатків між бюджетними програмами та галузями. Для цього Київрада має внести зміни до бюджету столиці, які наразі готуються", - відзначив мер.

Також Кличко зазначив, що в Києві вирішене питання щодо виплати грошової винагороди освітянам з нагоди Дня працівника освіти. Столичні вчителі отримають її в першій половині жовтня.