ua en ru

Кличко знайшов кошти на школу, яку не могли добудувати 21 рік

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції недобудованих об'єктів соціальної інфраструктури у Дарницькому районі столиці.

Міська влада Києва віднайшла кошти у бюджеті столиці, аби добудувати і відкрити наступного року дитсадок-довгобуд на вул. Вишняківській, а у 2017-му році відкриється школа на 1080 місць на вул. Бажана, будівництво якої розпочалося 21 рік тому.

"Я не з чуток знаю про всі проблеми цього району, і я взяв на себе зобов'язання виконати свою обіцянку. Ми віднайшли кошти у міському бюджеті і вже наступного року ми зможемо добудувати дитсадок на 220 місць, а у 2017-му відкриємо школу на 1080 місць. І ми це зробимо", - наголосив Кличко.

Мер також жартома побився об заклад з керівником компанії, яка добудовуватиме дитсадок і школу, що будівельники зможуть завершити об'єкти у визначений термін. "Я вчергове із задоволенням програю цю суперечку, адже насправді знаю, що дитсадок і школу ми добудуємо вчасно, як встигли у найкоротший термін закінчити ремонт кінотеатру "Жовтень", - зазначив Київський міський голова.

Кличко додав, що цього року міська влада вперше за багато років відкрила у столиці два нових дитсадки та дві нові школи.

"Ми також цього року виділили рекордну суму на відновлення інфраструктури міста. Також ми виділили кошти на надбавки бюджетникам, зокрема вчителям та вихователям дитячих садочків. Крок за кроком ми вирішуємо проблеми, які роками накопичувалися у місті", - підкреслив Кличко.