ua en ru

Кличко: музей на Поштовій площі у Києві буде однозначно

Кличко: музей на Поштовій площі у Києві буде однозначно Фото: Віталій Кличко (kiev.klichko.org)

Питання про створення музею на Поштовій площі вирішене

Питання про створення музею на Поштовій площі вирішене і Київрада давно ухвалила відповідне рішення. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на засіданні Київради, під час обговорення проекту рішення про розірвання договору з інвестором, повідомляє РБК-Україна.

"Музей там буде - це однозначно! Ми обговорюємо як його зробити та як убезпечити і всю конструкцію, і подальшу роботу археологів. Бо ми можемо, звичайно, в політичному пориві розірвати угоду, а що потім робити?! Поки будемо судитися з інвестором, бо доведеться повертати йому вкладені кошти, - на Поштовій все так і стоятиме. А хто візьме на себе відповідальність за знахідки, які в цей час руйнуватимуться і за безпечність конструкції та перебування людей на самій площі?", - відзначив Кличко.

Він зазначив, що до роботи зі створення музейного простору долучилося Міністерство культури.

"У Мінкульті вже відбулося кілька засідань і зустрічей з цього приводу. І хочу відзначити, що я теж зустрічався з усіма сторонами. Пропоную розглянути не тільки рішення, а відповідально поставитися і обговорити всю ситуацію. На сьогодні інвестор готовий представити план і укріплення, розроблений згідно з думками археологів і громадськості. І надати гарантії щодо забезпечення площ під музейний простір. Пропоную заслухати скориговані плани - згідно яких інвестор готовий внести корективи в угоду щодо своїх зобов‘язань. Він це заявив в Мінкульті під стенограму. І поставитися до питання серйозно і практично, а не виходячи з політичної кон’юнктури", - звернувся до депутатів Кличко.

Київрада заслухала представника інвестора та його пропозиції щодо коригування документації і зобов’язань перед містом і громадою.

Депутати проголосували в першому читанні за проект рішення про припинення договору з інвестором.