ua en ru

Кличко: Київ готовий допомогти у ліквідації наслідків вибухів у Чернігівській області

Кличко: Київ готовий допомогти у ліквідації наслідків вибухів у Чернігівській області Фото: Віталій Кличко (kiev.klichko.org)

Кличко запропонував регіону допомогу

Влада Києва готова надати допомогу у ліквідації наслідків вибухів на військових складах в Ічні та постраждалим місцевим мешканцям. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на початку сесійного засідання Київради, повідомляє РБК-Україна.

"Вже багато людей евакуювали з небезпечної зони - понад 10 тисяч. Більшість - до Ніжина. Я говорив з мером Ніжина. Запропонував допомогу. І в разі потреби - що необхідно, і що зможемо, ми надамо", - відзначив Кличко.

Також, за словами мера, зараз головне управління ДСНС у столиці підготувало 11 пожежних рятувальних авто і 50 чоловік особового складу, які готові вирушити на Чернігівську область.

Зазначимо, вибухи в Ічні на військових складах в Чернігівській області розпочалися сьогодні вночі, 9 жовтня. Повідомляється, що у зв'язку з подією пройшла евакуація, а на місці розгорнуто штаб з ліквідації ЧП. З метою безпеки в радіусі 30 км закрито повітряний простір, а також залізничне і автомобільне сполучення. Можливою причиною вибухів в СБУ та Міноборони називають диверсію.