ua en ru

Кличко має визначитися щодо участі у виборах мера Києва до 1 березня, - Яценюк

Віталій Кличко має визначитися щодо участі у виборах мера Києва до 1 березня, для того , щоб не затягувати процес визначення єдиного кандидата від опозиції, і щоб Партія регіонів не застала опозицію зненацька постановою про вибори в м. Київ. Про це лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк повідомив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перемогти ми можемо у тому випадку, якщо опозиція виставить єдиного кандидата, коли один з найбільш вірогідних найсильніших кандидатів визначиться щодо участі чи неучасті в цій виборчий кампанії. Ми будемо очікувати його рішення, щоб не сталося так, що ми затягнемо процес визначення, і Партія регіонів в один прекрасний момент швидко проголосує постанову про проведення виборів і поставить нас перед фактом, а ми будемо неготові , щоб висунути єдиного узгодженого кандидата. А ми повинні бути до цього готові", - зазначив Яценюк.

Він нагадав, що раніше більшість депутатів, які перемогли на мажоритарних округах у м. Київ, підписали заяву, в якій зазначено, що Кличко має визначитися щодо участі у виборах мера Києва до 1 березня.

За словам Яценюка, участь Кличка у виборах на мера столиці ніяк не означає його відмову від участі у президентській кампанії 2015 р.

"Що ж стосується будь-яких президентських амбіцій, то жодних обмежень в цьому питані немає. Ви бачите, що навіть наша заява, яка була проголошена з цього питання, звучала дуже чітко, без будь яких умов, без будь яких додаткових застережень: вперед на виграш! Нам видається, що це навіть дуже серйозний майданчик для подальший перемог", - заявив Яценюк.

Він додав, що запорукою перемоги опозиції на президентських виборах 2015 р. - є виграш на виборах мера м. Київ.

За його словами опозиція, по-перше, має визначити єдиного опозиційного кандидата, по-друге, прийняти рішення про підтримку на кожному окрузі єдиного кандидата до Київської міської ради, і по-третє, узгодити свої політичні підходи щодо участі у виборах по м. Київ.

Читайте також: Вибори мера Києва можуть бути відкладені до 2015 р., - Кличко