ua en ru

Кличко демонструє помірну опозиційність і готовий до співпраці з владою, - експерт

Лідер партії й однойменної парламентської фракції «Удар» Віталій Кличко може погодитися на співпрацю з чинною владою, про що свідчать останні голосування його парламентської фракції. Таку думку висловив глава Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, коментуючи інформацію про можливе призначення Кличка віце-прем'єром з гуманітарних питань.

«Він не бачить свого політичного майбутнього в радикальній опозиції, його позиція зараз більш помірна і сильно розходиться з позиціями «Свободи» і «Батьківщини». Як показали останні голосування його фракції, він намагається дистанціюватися від радикалізму Яценюка. Хоча цілі у Кличка зараз набагато вище, ніж посада віце-прем'єра, у нього є амбіції на посаду Президента», - сказав Фесенко.

У той же час, політолог зазначив, що Віталію Кличку зараз невигідно перебування у владі. «Уявіть собі, що він стане мером Києва, а випаде така ж сувора зима, як була цього року. Це просто підірве його рейтинг. Чим менше Кличко сьогодні робить, чим менш за щось несе відповідальність, тим краще його рейтинг», - резюмував Фесенко.