ua en ru

У КВУ розповіли, хто з лідерів парламентських фракцій ігнорує роботу в комітетах

У КВУ розповіли, хто з лідерів парламентських фракцій ігнорує роботу в комітетах Фото: Верховна Рада України (УНІАН)

Бойко, Тимошенко і Ляшко фактично ігнорують роботу парламентських комітетів

За даними Комітету виборців України лідери фракцій переважно ігнорують роботу в комітетах та не беруть участі в їх засіданнях. Про це під заявив голова КВУ Олексій Кошель під час презентації звіту комітету "Три роки Верховної Ради: як працювали народні депутати", передає прес-служба КВУ на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

КВУ проаналізував відвідування головами фракцій ВР засідань парламентських комітетів за три роки роботи парламенту.

"Найгірші показники відвідуваності у Ю. Бойка, Ю. Тимошенко та О. Ляшка. За три роки Ю. Бойко відвідав 2% засідань комітету, до якого входить, Ю. Тимошенко – 11%, О. Ляшко – 41%, О. Березюк – 75%, А. Герасимов – 81%, М. Бурбак – 95%. Лідер "Опозиційного блоку" Ю. Бойко за три роки був присутній лише на 1 засіданні із 60 комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко стала членом комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин 15 січня 2015 року і з того часу була присутня на 4 засіданнях комітету із 37.

Лідер РПЛ Олег Ляшко відвідав лише 28 із 68 засідань комітету з питань податкової та митної політики.

Лідери фракцій ігнорують роботу в комітетах, - КВУ КВУ в рамках проекту Дослівно проаналізував відвідування головами фр...

Опубліковано КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ 10 листопад 2017 р.

При цьому голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк був присутній на 59 із 79 засідань комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

"Голова фракції БПП А. Герасимов за три роки відвідав 74 із 91 засідання комітету з питань національної безпеки і оборони. При цьому за час свого перебування на посаді голови фракції БПП (із 4 квітня 2017 р.) А. Герасимов був присутній на 12 із 15 засідань комітету. Голова НФ М. Бурбак був присутній на 57 із 60 засідань комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю", - зазначають у КВУ.

За словами голови Комітету виборців України Олексія Кошеля, Бойко, Тимошенко і Ляшко фактично ігнорують роботу парламентських комітетів.

Нагадаємо, раніше у КВУ повідомили, що в жовтні на засіданнях Верховної Ради в середньому було зареєстровано 318 народних депутатів з 422, що є найгіршим показником за 2017 рік.