ua en ru

Китайський виробник електроніки звинуватив корпорацію Apple в плагіаті.

Китайський виробник електроніки Shenzhen Great Loong Brother звинуватив корпорацію Apple в плагіаті. Китайська компанія стверджує, що представлений Apple планшетний ноутбук iPad - не що інше, як копія одного з вироблюваних нею для внутрішнього ринку пристроїв, передає Associated Press. "Як тільки iPad почне продаватися в Китаї, ми будемо вимушені повідомити про плагіат", - заявив директор китайської компанії Цяньлон Ву.

Мова, зокрема, йде про пристрій P88, дизайн якого багато в чому схожий з мультимедійним смартфоном iPhone. Він оснащений жорстким диском обсягом 250 Гб і працює на базі операційної системи Windows. Згідно із твердженнями китайського виробника, обидва пристрої "абсолютно ідентичні".

Новий мультимедійний пристрій Apple iPad нагадує відому модель телефону-коммуникатора iPhone розміром з ноутбук. Окрім сенсорного екрану діагоналлю 9,7 дюйма, планшет буде обладнаний процесором А4 з тактовою частотою в 1 ГГц, а ємкість його флэш-пам'яті залежно від моделі складе від 16 до 64 Гб. При цьому товщина планшету складає 1,2 см, його вага - 680 г. У автономному режимі iPad зможе працювати до 10 годин, в режимі очікування пристрій може протриматися в працездатному стані до 1 місяця.