ua en ru

Китайські "розробники" випустили "iPhone 5" раніше самої Apple

Китайські "розробники" випустили "iPhone 5", повідомляє Sky News. Новинка, якої ще немає навіть в штаб-квартирі компанії Apple в Купертіно, вже доступна на пекінському ринку "Фангшитонг". Специфікація пристрою поки не відома, зате відома ціна - вона складає всього 105 дол. "Якийсь хакер вкрав зображення телефону Apple, а потім розмістив його в мережі", - розповів один з місцевих продавців, відповідаючи на питання, звідки шахраї дізналися як виглядає пристрій. Крім цього він заявив, що за функціями його новий товар "один до одного iPhone 5". Інші ж торговці цього ринку зізналися, що їх "айфони" 5-ї моделі можуть трохи відрізнятися від тих, які збирає Apple.

Як і слід було очікувати, новий товар продається без сертифікатів і гарантії. Очевидці відзначають, що відгук сенсорного екрану дійсно злегка запізнюється.

Як відзначають західні оглядачі, команді виконавчого директора Apple Тіма Кука, яка сильно розчарувала своїх фанатів тим, що замість очікуваної п'ятої версії відомого смартфона представила лише глибоку модернізацію "четвірки", напевно, варто повчиться у китайських "конкурентів", які завжди чуйно реагують на бажання клієнтів. Однак є впевненість, що незабаром компанія "Apple - made in China" помітить підступ, який їм зробили американці і перепрофілює виробництво на випуск моделі iPhone 4S.

Останнім часом влада Китаю докладає все більше зусиль для того, щоб впоратися з виробництвом контрафактної продукції. Незважаючи на закриття двох контрафактних магазинів Apple Store в місті Кунминь, владі варто лише нарощувати обороти, оскільки оборот контрафактного ринку Піднебесної оцінюється в більш ніж 100 млрд дол. в рік.