ua en ru

Китайська компанія може придбати частку в "Роснефті", - Reuters

Китайська компанія може придбати частку в "Роснефті", - Reuters Фото: "Роснефть" (rosneft.ru)

Представник "Роснефті" сказав, що компанія розглядає Китай як стратегічного партнера

Китайська енергетична компанія "Хуасинь" (CEFC) веде переговори про покупку частки в "Роснефті". Про це повідомляє Reuters з посиланням на три джерела, обізнані про переговори двох компаній.

Як повідомляється, переговори ведуть топ-менеджери обох компаній. Крім того, зазначається, що з липня вже пройшли дві зустрічі між головою CEFC Е Цзяньмін і гендиректором "Роснефті" Ігорем Сєчіним.

"Невідомо скільки CEFC буде інвестувати в "Роснефть", також незрозуміло китайська група купить нові акції або акції материнської компанії", - йдеться в повідомленні.

Крім того, джерело видання, близьке до "Роснефті", повідомило, що компанія може запропонувати для продажу CEFC частку в своєму роздрібному бізнесі, який включає майже 3 тис. автозаправних станцій, близько 150 нафтосховищ і більше 1 тис. бензовозів.

Відповідаючи на питання про переговори щодо придбання акцій, представник CEFC сказав, що дві фірми підписали угоду про співпрацю 2 серпня, коли Сєчін відвідав штаб-квартиру компанії в Шанхаї. Виданя зазначає, що за даними веб-сайту CEFC, ця угода регламентує співробітництво: від розвідки нафти і газу до фінансових послуг. Разом з тим, джерело не повідомило, чи обговорювалася покупка акцій "Роснефті".

У свою чергу, представник "Роснефті" сказав, що компанія розглядає Китай як стратегічного партнера і співпрацює з широким колом китайських компаній, включаючи CEFC.

"Ми розглядаємо китайський ринок як найбільш перспективний та такий, що активно розвивається. Компанія буде розширювати співпрацю з китайськими партнерами у всіх сферах бізнесу і робити публічні заяви відповідно по мірі розвитку спільних проектів", - говориться в повідомленні компанії у відповідь на запит видання.

У листі також йдеться, що "Роснефть" не володіє своїми акціями і, отже, не продає їх.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація (РФ) висунула на посаду директора ПАТ "НК Роснефть" кандидатуру екс-канцлера Німеччини Герхарда Шредера.