ua en ru

Китайська компанія має намір допомогти Україні з модернізацією ОЕС

Китайська компанія має намір допомогти Україні з модернізацією ОЕС Фото: Міненерговугілля

Китайська компанія допоможе з модернізацією української енергосистеми

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України зацікавлений в залученні іноземних інвесторів до модернізації української Об'єднаної енергосистеми (ОЕС) країни. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Україна має сформовану законодавчу базу, потужну інфраструктуру в енергетичному секторі, тому має широкі можливості для залучення інвестицій", - заявив міністр енергетики Ігор Насалик під час зустрічі з представниками китайської компанії "Хуавей Україна".

За його словами, затверджена напередодні Енергетична стратегія України до 2035 року визначає основні напрями розвитку енергосистеми України, серед яких переклад енергоблоків і котлоагрегатів на газову групу вугілля, заміна на більш сучасні генерації для покриття пікових навантажень і добового регулювання, модернізація з метою зменшення втрат в мережах, збільшення власного видобутку газу тощо

Китайська сторона зазначила про наявний досвід компанії у сфері інформаційно-комунікаційних технологій, що застосовуються в енергетиці, зокрема при будівництві трубопроводів, у сфері розумних мереж енергопостачання, розумного управління енергомережею і кібербезпеки.

Також представники компанії висловили готовність надавати консультативну підтримку з питань модернізації, оптимізації та підвищення ефективності роботи ОЕС України.

Насалик також висловив зацікавленість у впровадженні нових технологій з метою до 2020 року відмовитися від імпортованого газу за рахунок власного видобутку.

Нагадаємо, підписання угоди про приєднання Об'єднаної енергетичної системи України (ОЭСУ) до європейської мережі системних операторів передачі електроенергії ENTSO-E відбудеться в червні.