ua en ru

Китай вийшов на друге місце в світі за об'ємом споживання авіапалива

Китай став другою найбільшою в світі державою-споживачем авіаційного палива, вказав сьогодні керівник Управління цивільної авіації Китаю Лі Цзясян на Міжнародній конференції з питань авіаційного палива. Про це повідомляє "Сіньхуа".

Як повідомив Лі Цзясян, сукупний оборот китайської цивільної авіації за 2011 рік досяг 57,3 млрд т/км, обсяг пасажироперевезень - 293 млн осіб/раз. В даний час в країні діють в цілому 47 авіакомпаній по пасажирських і вантажних перевезеннях, 180 транспортних аеропортів, 123 підприємства в області авіації загального призначення і 2888 літаків, включаючи 1764 транспортних літака і 1124 літаки авіації загального призначення.

Влада цивільної авіації Китаю поставила за мету довести загальну кількість транспортних аеропортів країни більш ніж 230 до кінця 2015 року, а обсяг пасажироперевезень - до 450 млн осіб/раз, додав він.

У зв'язку з динамічним розвитком цивільної авіації торік в континентальній частині Китаю було продано більше 17 млн тонн авіапалива. Цивільній авіації країни гостро необхідно сформувати безпечну, стабільну і ефективну систему постачання авіапаливом, підкреслив Лі Цзясян.

Нагадаємо, IATA знизила прогноз прибутку світових авіакомпаній на 2012 р. до 3 млрд дол. на тлі зростаючих цін на авіапаливо.