ua en ru

Китай вийшов на п'яте місце у світі за обсягом прямих інвестицій за кордон

В останні п'ять років загальний обсяг прямих інвестицій з Китаю за кордон склав 220 млрд дол. при середньорічному зростанні на 30%, що дозволило країні вийти на п'яте місце у світі. Про це повідомляє "Сіньхуа" з посиланням на заяву представника Міністерства комерції КНР Яо Цзянь.
Згідно з даними Мінкомерції, в січні-листопаді поточного року китайські інвестори вклали капітал в 2786 підприємств 122 країн і регіонів світу, загальний обсяг прямих інвестицій Китаю в нефінансові галузі зарубіжних країн досяг 47,56 млрд дол.
Я.Цзянь зазначив, що основний потік китайських інвестицій йде у Спеціальний адміністративний район Сянган, на Кайманові острови, в Австралію, на Британські Віргінські острови, до Швеції, США, Канади, Росії та Бразилії. 90% інвестицій зосереджені в областях надання комерційних послуг, добувної та обробної промисловості, транспортних перевезень, оптової та роздрібної торгівлі.
Крім того, за 11 міс. 2010 р. доходи Китаю від виконання підрядних-будівельних робіт за кордоном склали 74,25 млрд дол., збільшившись на 14,6% в порівнянні з тим же періодом минулого року, а також були підписані нові договори на суму 110,3 млрд дол. при збільшенні на 3,6%.
За перші 11 міс. 2010 р. доходи від операцій на основі співробітництва в галузі надання закордонним країнам трудових послуг сягнули 4,42 млрд дол., знизившись на 1,8% в порівнянні з торішнім показником.