ua en ru

Китай вже цього року може стати найбільшим світовим експортером електромеханічної продукції

У нинішньому році загальний обсяг експорту електромеханічної продукції з Китаю, можливо, досягне 940 млрд дол., збільшившись на 30% проти 2009 р. Такий прогноз висловив голова Китайської асоціації з імпорту та експорту електромеханічної продукції Чжан Юйцзін, передає "Сіньхуа".
Таким чином, Китай стане найбільшим у світі експортером названої продукції, сказав він на заході, присвяченому опублікуванню списку відомих марок китайських експортних товарів, які пропонує Китайська асоціація з імпорту та експорту електромеханічної продукції.
Як показують дані, електромеханічна продукція вже 16 років поспіль є найголовнішою статтею експорту з Китаю. За останні роки на частку такої продукції припадає близько 60% загального обсягу експорту країни.
Як повідомили у вищезгаданій асоціації, у січні-листопаді 2010 р. загальний обсяг експорту та імпорту електромеханічної продукції з Китаю склав 1,4 трлн дол., збільшившись на 34,3% проти того ж періоду минулого року. У тому числі обсяг експорту склав 842,74 млрд дол., що склало 59,2% загального обсягу країни. Цей показник зріс відповідно на 32,7% і 10,9% проти аналогічного періоду 2009 і 2008 рр.
До теперішнього часу електромеханічна продукція Китаю експортується в 225 країн і регіонів світу.