ua en ru

Китай збільшить військовий бюджет на 7% у 2017

Китай збільшить військовий бюджет на 7% у 2017 Фото: Китай збільшить військовий бюджет

У минулому році Китай збільшив військовий бюджет на 7,6%

Військовий бюджет Китаю зросте приблизно на 7 відсотків у 2017 році, продовжуючи тенденцію до зростання на тлі сповільнення темпів розвитку економіки. Про це повідомляє AP.

Загалом витрати на оборону складуть приблизно 1,3 відсотка від прогнозованого обсягу валового внутрішнього проекту в 2017 році. Про це сказала прес-секретар китайського парламенту Фу Ін.

Точну цифру прем'єр Лі Кецян назве у своєму виступі в неділю вранці на відкритті щорічної сесії парламенту.

Фу Ін повторила твердження Китаю про те, що його армія потрібна виключно для оборони і представляє собою силу для забезпечення стабільності в Азії.

"Ми виступаємо за діалог в рамках мирних резолюцій, в той же час, ми повинні мати здатність захищати наш суверенітет і інтереси. Зміцнення китайських можливостей принесе вигоди в плані збереження миру і безпеки в регіоні, а не навпаки" - сказала Фу Ін.

Китай планує сконцентруватися на забезпеченні армії авіаносцями і бомбардувальниками далекого радіусу дії. Також Китай побудує першу закордонну військову базу, розташовану в Східній Африці.

Відзначають, що військовий бюджет Китаю зріс на 7,6% в 2016 році і на 10,1% в 2015.

Нагадаємо, влада Китаю затримала 800 підозрюваних в організації підпільних банків. В 2016 році в Китаї були закриті 380 підпільних банків.