ua en ru

Китай і Росія відмовилися брати участь у зустрічі з питань Північної Кореї

Китай і Росія відмовилися брати участь у зустрічі з питань Північної Кореї Фото: прапор КНДР (wikimedia.org)

Зустріч з проблем КНДР пройде 16 січня у Канаді

Китайська Народна республіка не прийме участі в зустрічі міністрів закордонних справ з питань Північною Кореєю, яка пройде у вівторок, 16 січня, у Ванкувері (Канада). Про це повідомляє "Голос Америки".

Як відомо, міністри закордонних справ близько 20 країн обговорять дипломатичні та фінансові шляхи стримування ядерних амбіцій КНДР.

У зовнішньополітичному відомстві США заявили, що учасники зустрічі, в тому числі - держсекретар Рекс Тіллерсон, розглянуть питання про морської безпеки у північнокорейських берегів. Мова буде йти про перехоплення суден, які намагаються порушити діючі санкції, введені проти КНДР.

Видання зазначає, що у зустрічі у Ванкувері буде відсутня Китай, який має значний вплив на Північну Корею.

Крім того, "радіо Свобода" з посиланням на Держдепартамент США повідомила, що Росія теж не пошле своїх дипломатів у Ванкувер. Однак і Пекін і Москва будуть повністю проінформовані про підсумки зустрічі міністрів в Канаді.

Нагадаємо, 12 січня Канада посилила санкції проти Північної Кореї (КНДР). У документі йдеться, що Оттава накладає арешт на майно та грошові активи КНДР на території Канади. Також документом забороняються операції з фізичними особами та організаціями, які були включені в новий санкційний список ООН.