ua en ru

Китай розглядає можливість лібералізації ринку процентних ставок

Заступник голови Народного банку КНР Ху Сяолянь заявив, що на даному етапі вже розроблена стратегія лібералізації ринку процентних ставок, проте її реалізація розпочнеться тільки після того, як банки зможуть відповідати певним критеріям, передає "Росія 24".

"Ми прагнемо до реформ, маючи план дій. Ми хочемо почати з банків, які відповідають певним критеріям, незважаючи на розміри банку", - заявив Сяолянь.

Він також зазначив, що регулятор буде оцінювати стан фінансових організацій тільки виходячи з їх фінансового стану, операційної діяльності та системи ризик-менеджменту.

Раніше, згідно опублікованої інформації на урядовому сайті, стало відомо, що в Китаї буде протестована фінансова реформа в межах окремо взятого міста Веньчжоу. Його громадянам дозволять прямо інвестувати за кордон, крім того, заохочуватимуться приватні інвестиції в місцеві фінансові інститути.
Експеримент зі зняттям фінансових бар'єрів в Веньчжоу є важливим кроком до лібералізації китайського капіталу. У разі успіху він може бути поширена на інші частини країни - для початку шляхом створення спеціальних зон ", -говориться в заяві.

Нагадаємо, країни БРИКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай і ПАР) підписали генеральну угоду про надання кредитів в національних валютах і багатостороння угода про підтвердження акредитивів.