ua en ru

Китай розраховує зібрати влітку 2012 р. рекордний урожай зерна

Китай збере влітку 2012 р. рекордний урожай зерна. Таку думку висловлюють фахівці Міністерства сільського господарства КНР, назвавши в якості сприятливих факторів збільшення посівних площ і зростання врожайності з одиниці площі, повідомляє "Сіньхуа".

"При відсутності природних катаклізмів на найближчому тижні цілком можна розраховувати на збір рекордного врожаю зерна - переважно пшениці і певних сортів рису - цього літа", - заявляють фахівці Міністерства сільського господарства КНР.

Відзначимо, віце-прем'єр Держради КНР Хуей Лян'юй, який був присутній на спеціальному заході, організованому в четвер Мінсільгоспом та адміністрацією провінції Аньхой (Східний Китай) в аньхойському повіті Шоусянь, офіційно оголосив про початок літньої збиральної кампанії в основних зернових районах країни. У цих районах прибиральні роботи будуть здійснюватися з використанням не тільки власних коштів, а й машин з інших районів. Всього по всій країні, як очікується, будуть задіяні 14 млн одиниць прибиральної техніки, що вище аналогічних торішніх показників. Це дозволить сподіватися, що частка механізованого збирання пшениці цього літа перевищить 90%.

Центральний уряд надає серйозного значення урожаю річного збору, зазначив Хуей Лян'юй, нагадавши про введення в країні мінімальних закупівельних цін на пшеницю, що виділяються з центрального бюджету спеціальних фінансових коштів на субсидування зерновиробників і допомогу їм з боку великої кількості фахівців з аграрній науці і техніці. "Хороший урожай літа має особливе, винятково важливе значення для забезпечення ефективних поставок сільгосппродукції і стабільності загальної соціально-економічної обстановки в країні", - заявив віце-прем'єр.

Нагадаємо, ВВП Китаю в I кварталі 2012 р. уповільнив зростання до 8,1% у річному вирахуванні.