ua en ru

Китай закликав ООН до діалогу з Північною Кореєю

Китай закликав ООН до діалогу з Північною Кореєю Фото: Кім Чен Ин (kcna)

КНР закликала зробити більше для розв'язання кризи з КНДР

Китайська народна республіка (КНР) закликала Організацію об'єднаних націй (ООН) до діалогу з Північною Кореєю (КНДР). Про це повідомляє Reuters.

"КНР підтвердила у четвер, що ООН повинна зробити більше проти КНДР після її останніх ядерних випробувань, а також активізувати діалог, щоб допомогти вирішити протистояння", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, КНДР всупереч міжнародному засудженню, заявила раніше, що відповість на будь-які нові санкції ООН і тиск Сполучених Штатів (США) "потужними контрзаходами", звинувативши США в прагненні до війни.

"Враховуючи нові події на Корейському півострові, Китай згоден з тим, що Рада Безпеки ООН має вжити необхідних заходів", - заявив міністр закордонних справ Китаю Ван І.

За його словами, будь-які нові дії міжнародного співтовариства проти КНДР повинні "служити справі стримування ядерних і ракетних програм КНДР і в той же час сприяти відновленню діалогу та консультацій".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр Британії Тереза Мей і президент США Дональд Трамп в ході телефонної розмови зійшлися на думці, що ключову роль у тиску на Пхеньян повинен відігравати Китай.