ua en ru

Китай залучить Україну до розробки нових літаків

Китай залучить Україну до розробки нових літаків. Про це повідомляє прес-служба держпідприємства «Антонов» за підсумками візиту делегації КНР на чолі з членом політбюро ЦК КПК, секретарем комітету КПК провінції Гуандун Ваном Яном, передає кореспондент РБК-Україна.

В.Ян виразив задоволення взаємодією з ГП «Антонов» за низкою програм, зокрема в проектуванні регіонального реактивного літака ARJ 21, модернізації транспортного Y8. «Серед перспективних напрямів співпраці відмічені сумісна розробка нових літаків і супровід експлуатації в КНР літаків Ан-12, Ан-24, Ан-26, Ан-30», - сказано в повідомленні.

Китайська делегація відвідала льотно-випробувальну базу ДП «Антонов», оглянула найбільший в світі транспортний літак Ан-225 «Мрія» і регіональний реактивний літак нового покоління Ан-158, який в даний час проходить програму сертифікаційних випробувань. Вони також ознайомилися з ходом програм модернізації і випробувань середнього військово-транспортного літака Ан-70, експлуатації і серійного виробництва регіонального реактивного Ан-148, розробкою нових літаків сімейств Ан-148/Ан-158.

Основна увага приділялася технологіям, розробленим на підприємстві, і використовувальним при створенні нових літаків «Антонов», а також в сумісних україно-китайських проектах.