ua en ru

Китай скасував участь в спільних заходах з США через санкції

Китай скасував участь в спільних заходах з США через санкції

КНР відмовилася брати участь в симпозіумі з підтримки міжнародної безпеки на морі

Китай скасував участь своїх представників у кількох спільних заходах з США у зв'язку з санкціями Вашингтона щодо китайського військового відомства через співпрацю з оборонними підприємствами Росії. Про це повідомляє Центральне телебачення Китаю.

Повідомляється, що КНР відмовилася брати участь в симпозіумі з підтримки міжнародної безпеки на морі, який найближчим часом пройде США. Також в Пекіні заявили про скасування другої зустрічі представників штабів двох країн в рамках міжармійських діалогу. Вона повинна була пройти в столиці Китаю 25 - 27 вересня.

Крім того, раніше МЗС Китаю викликав посла США Террі Бранстеда. Йому буде виражений протест в зв'язку з введенням обмежень.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що влада США ввели санкції проти департаменту підготовки військ і постачання Центральної військової ради КНР, які зробили покупку винищувачів Су-35 і зентітно-ракетних комплексів С-400 у РФ.

Раніше, США застосували санкції до глави військової ради Китаю через оборудки з Росією. Банківські рахунки Шанфу в США будуть заморожені, всі банківські операції з потрапили в чорні списки департаментом будуть заблоковані.