ua en ru

Китай звинуватив США у розвідувальній діяльності у повітряному і морському просторі КНР

Міністерство оборони Китаю звинуватило Сполучені Штати в активнії розвідувальній активності в повітряному і морському просторі КНР.

Міністерство оборони Китаю звинуватило Сполучені Штати в активнії розвідувальній активності в повітряному і морському просторі КНР. Про це заявив офіційний представник оборонного відомства КНР Ген Яньшен, передає прес-служба Міноборони Китаю.

"Судна та літаки збройних сил США протягом тривалого часу здійснюють часту розвідку в водах і повітряному просторі під юрисдикцією Китаю, що серйозно впливає на національну безпеку Китаю і легко може привести до нещасних випадків", - сказав представник Ген Яньшэн.

Його коментарі прозвучали у відповідь на питання, що стосується відправки 21 липня китайського розвідувального корабля в міжнародні води недалеко від Гавайських островів під час військово-морських навчань RIMPAC.

У ВМС США не висловили протест китайській стороні, однак заявивши при цьому, що, на їх погляд, тепер Пекін не зможе звинувачувати Вашингтон аналогічної активності.

"Активність китайського військового корабля не може порівнюватися з тією високою інтенсивністю і масштабом розвідувальної діяльності американських кораблів і літаків, яку вони ведуть проти Китаю", - заявили в Міноборони Китаю.