ua en ru

Китай має намір виділити Україні 6 млрд дол. на спільні інфраструктурні та сільськогосподарські проекти

Китай має намір виділити Україні 6 млрд дол на спільні інфраструктурні та сільськогосподарські проекти. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Дніпропетровську обл. відвідала китайська делегація, яка зацікавлена ​​в розробці комплексної програми спільного вирощування зернових в Україні з постачанням продукції на ринок КНР.

"Питання забезпечення якісними продуктами та розвитку сільського господарства, особливо вирощування зернових, стоїть на першому місці для всього світу, як для Азії так і для Європи. В Україні, а саме в Дніпропетровській області багатий ресурс - це земля, який необхідно використовувати і таким чином розвивати наш аграрний комплекс. Ми розглядаємо багато пропозицій від іноземних партнерів щодо інвестицій у розвиток нашого сільського господарства", - зазначив голова обласної ради Євген Удод.

У рамках візиту делегація відвідала с. Новопокровка Солонянського району, де ознайомилися з системою крапельного зрошення на базі агрохолдингу KSG Agro, основним напрямком діяльності якого є рослинництво.

"Після низки робочих візитів до Дніпропетровської області буде укладено угоду про подальшу співпрацю, підписання якого заплановано на жовтень-листопад цього року. У Гонконгу створена Асоціація спеціального фонду для фінансування китайсько-українських проектів в Україні. Фінансування в розмірі 6 млрд дол незабаром може бути спрямоване саме на фінансування узгоджених сторонами спільних сільськогосподарських та інфраструктурних проектів", - зазначив виконуючий директор Китайсько-Української Асоціації з реалізації міжнародних проектів Льоу Хуаньлінь.

Також представники китайської делегації відвідали с. Нива Трудова Апостолівського району, де ознайомилися з реконструйованим тваринницьким комплексом. Сьогодні в Дніпропетровській області вже доставлена ​​перша і друга партія племінних свиней з Данії. Таким чином, у господарстві налічується вже близько 4,5 тис. свиноматок данської компанії Breeders of Denmark.