ua en ru

Китай має намір допомогти в підготовці спецпідрозділів Нацгвардії для боротьби з заворушеннями

Китай має намір допомогти в підготовці спецпідрозділів Нацгвардії для боротьби з заворушеннями Фото: Арсен Аваков

Фахівці з КНР розробили в межах Києва пілотний проект програми в сфері забезпечення публічного порядку

Китай має намір допомогти в підготовці спецпідрозділів Національної гвардії України для боротьби з заворушеннями. Про це повідомив посол КНР в Україні Ду Вей у ході зустрічі з главою Міністерства внутрішніх справ України Арсеном Аваковим, повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначається, сторони обговорили політичну ситуацію в країні, перебіг подій на Донбасі, а також перспективи співробітництва МВС України та Міністерства громадської безпеки КНР.

"Одним зі спільних проектів МВС України та китайських колег стала програма "Безпечне місто", що дозволяє використовувати високотехнологічні автоматизовані системи в сфері забезпечення публічного порядку. Керівництво міністерства запросило групу фахівців з КНР, які розробили пілотний проект програми в межах одного з районів м. Києва. Там було встановлено комплекс відеоспостереження та оповіщення, інтегрований у автоматизовані системи Нацполіції, а також впроваджено низку інноваційних заходів громадської безпеки", - йдеться у повідомленні.

Крім того, участники зустрічі також обговорили реформування підрозділів Нацгвардії, а також можливість продовження практики підготовки китайськими фахівцями спецпідрозділів НГУ з протидії масовим заворушенням.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні у Києві проходить мітинг, під Верховною Радою України зібралося близько тисячі протестувальників.