ua en ru

Китай має намір скасувати мито на поставлений газ з РФ

Китай заявив про готовність скасувати імпортні мита на поставлений з Росії газ.

Китай заявив про готовність скасувати імпортні мита на поставлений з Росії газ. Про це повідомив за підсумками переговорів Президента Росії Володимира Путіна з головою Китаю Сі Цзіньпіном глава "Роснафти" Ігор Сєчін, передає РБК.

Путін запропонував обнулити податок на видобуток корисних копалин (ПВКК) для родовищ, газ з яких буде поставлятися в Китай.

"Це дуже розумне і цілісне пропозиція, яка може стати основою для досягнення компромісу. Але компроміс завжди можливий, коли обидві сторони йдуть на поступки. Я сподіваюся, що контракт буде підписаний. Це стратегічний напрямок співпраці в енергетиці і, звичайно, важливо дотримати баланс інтересів всіх сторін", - заявив Сєчін, зазначивши, що контракт Газпрому з Китайською національною нафтогазовою корпорацією (CNPC) "давно назріло".

"Те, що сьогодні президент країни особисто зайнявся цим питанням, говорить про те, що ми близькі до остаточної домовленості, і я бажаю успіхів Газпрому і CNNC", - додав глава "Роснафти".

Він підкреслив, що у відповідь на пропозицію Путіна китайська сторона могла б "зробити зустрічну пропозицію щодо участі "Газпрому" в розподільних мережах на ринку КНР з можливим виходом на споживачів".