ua en ru

Китай має намір до жовтня скоротити імпортні мита

Китай має намір до жовтня скоротити імпортні мита Фото: прем'єр Державної ради КНР Лі Кецян (aqsiq.gov.cn)

Китай зацікавлений у стимулюванні внутрішнього споживання

Китай планує до жовтня скоротити тарифні ставки на імпорт товарів своїх торгових партнерів. Про це з посиланням на джерела пише Bloomberg.

Зокрема, прем'єр Державної ради КНР Лі Кецян нещодавно заявив, що Китай продовжить знижувати тарифи на імпорт, однак не уточнив терміни. У той же час, за даними джерел Bloomberg, мова йде про скорочення мит найближчого місяця.

Також повідомляється, що скороченням мит на товари своїх партнерів Китай переслідує довгострокові цілі щодо збільшення імпорту. Це пов'язано з тим, що Пекін намагається стимулювати зростання внутрішнього споживання для підтримки економіки, що останнім часом сповільнюється.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Китай подав скаргу на нові американські мита до Всесвітньої торгової організації. Мова йде про нові 10% імпортні мита на китайські товари вартістю 200 мільярдів доларів.

Також раніше стало відомо, що США звільнили від мита вироблені в Китаї Apple Watch і AirPods. Мито на нові моделі гаджетів мали зрости з 115 до 126 доларів.