ua en ru

Китай має намір інвестувати 50 млн доларів у реконструкцію флоту Дунайського пароплавства

Китай має намір інвестувати 50 млн доларів у реконструкцію флоту Дунайського пароплавства Фото: Китай допоможе Дунайському пароплавству відновити флот (oaoudp.com.ua)

Запланована реконструкція існуючих та будівництво нових суден

Українське Дунайське пароплавство у найближчі три роки навмисно провести глобальну реконструкцію власного флоту, задіявши при цьому інвестиції з Китаю. Про це повідомляє одеський портал "Думська".

Як повідомляється, головним партнером пароплавства у проекті виступить китайська державна компанія China National Teсhnical import & export corporation (СNТIC). Сторони підписали відповідний меморандум.

Проект включає реконструкцію 21 буксира і будівництво 40 барж проекту SLG-021, що китайські партнери готові виділити 50 млн доларів кредитних коштів.

Згідно з умовами, строк кредитування становить 15 років. Протягом перших 2,5 років підприємство не оплачує відсотки і не компенсує тіло кредиту – в цей період і передбачається виконати всі роботи. Наступні 2,5 року після реконструкції тіло кредиту не погашається, а виплачуються тільки відсотки. І тільки наступні 10 років УДП буде виплачувати і тіло кредиту, і відсотки. У пароплавстві розраховують вийти на ефективний відсоток не більше 2,5% річних.

Компанія CNTIC, що спеціалізується на фінансуванні проектів у сфері інфраструктури, енергетики, хімічної промисловості, транспорту, металургії, на даний момент задіяла своїх коштів у розмірі 110 млрд доларів по всьому світу. Між тим вона ще не працює в Україні.

Питання співпраці ПРАТ "УДП" з корпорацією CNTIC найближчим часом буде розглянуто на рівні Кабінету міністрів і Міністерства інфраструктури України.

Нагадаємо, ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) планує в 2017-2021 роки витратити 4,95 млрд гривень на закупівлю нових плавзасобів.