ua en ru

Китай та Італія підписали комерційні контракти на загальну суму 3,3 млрд дол

Китай і Італія в п'ятницю, 3 травня, у Римі підписали 16 документів про співпрацю і комерційних контрактів на загальну суму 3,3 млрд дол., повідомляє "Сіньхуа".

На церемонії підписання відповідних документів були присутні заступник голови КНР Сі Цзіньпін, який перебуває в Італії з офіційним візитом, і прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі.

Міністерство науки і техніки Китаю і Міністерство освіти, університетів і наукових досліджень Італії підписали меморандум про взаєморозуміння і співпрацю у важливих науково-дослідницьких областях, крім того, дане китайське міністерство також підписало рамкову угоду з адміністрацією італійської області Тоскана про надання підтримки співпраці в регіональному новаторстві.

Державний банк розвитку Китаю, китайська Національна нафтова корпорація, автомобільна компанія Fiat, компанія Huawei Technologies підписали 14 ділових контрактів з відповідними італійськими компаніями. Ці контракти стосуються комунікаційної, медичної, фінансової, автомобільної областей і сфери нової енергії.