ua en ru

У Китаї закрили ряд новинних сайтів за "надмірну незалежність"

У Китаї закрили ряд новинних сайтів за "надмірну незалежність" Фото: у Китаї закрили великі медиапорталы

Крім закриття, їм також загрожують різні штрафи

В Китаї закрили такі великі медиапорталы як Sina, Sohu, NetEase і iFeng , а також деякі акаунти в соціальних мережах, за публікацію власних історій, а не передрукованих офіційних повідомлень уряду. Про це повідомляє BBC.

Китайські ЗМІ повідомляють, що влада країни критикувала ці сайти за зайву незалежність і "великі обсяги активності, які порушують закон і регулювання". У чиновників були питання до нотаток, зроблених редакцією самостійно.


Новинні ресурси були присвячені соціальному та політичному життю Китаю. Крім закриття, їм також загрожують різні штрафи.

Приватні китайські ЗМІ можуть висвітлювати тільки спортивні і розважальні події, а також використовувати новинні замітки державного агентства Сіньхуа. Використання заміток державного агентства - це єдиний законний спосіб писати про політику або суспільне життя в країні.

Проте, деякі приватні інформаційні ресурси створили свої команди по збору новин або проведення журналістських розслідувань. Саме з такими новинними сайтами бореться влада Китаю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні майже на 20% зменшилася кількість супутникових телеканалів РФ.