ua en ru

У Китаї повідомили про випробування ракет нового типу

У Китаї повідомили про випробування ракет нового типу Фото: у Китаї провели випробування ракет нового типу

Китай провів успішне випробування ракет нового типу

Китай успішно провів випробування ракет нового типу в Бохайській затоці. Про це повідомляє Xinhua.

Коли саме було проведено випробування Міноборони не уточнило. Крім того, у Міноборони наголосили, що випробування проводилося в рамках щорічних планових навчань. Його провели з метою придбання необхідних навичок збройними силами для того, щоб "впоратися з загрозами національній безпеці".

Так, в кінці лютого Китай заявив про намір запустити нову ракету-носій середньої вантажопідйомності "Чанчжен-8" до кінця 2018 року.

Ракета призначена для запуску комерційних супутників. За словами керівника проекту, на розробку ракети у Пекіна може піти до трьох років. Однак при успішному збігу обставин перший тестовий запуск може бути проведений в кінці 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що державна китайська електротехнічна корпорація Limac Corporation і південнокорейська Ryonbong General Corporation, що спеціалізується на видобутку та експорті металів і мінералів, що мають спільне підприємство, яке працювало в обхід міжнародних санкцій, введених в 2009 році Організацією Ообъединенных Націй через ядерну програму Пхеньяну.