ua en ru

У Китаї через густий смог скасовано авіарейси, перекрито автомагістралі

У Китаї через густий смог скасовано авіарейси, перекрито автомагістралі Фото: смог у Китаї

Пекін ще на 3 дні подовжив "помаранчевий" рівень небезпеки

На півночі та в центрі Китаю густий смог 2 січня зашкодив роботі автомобільного та авіаційного транспорту. Зокрема через погану видимість перекрито ділянки щонайменше 30 автомагістралей, а також скасовано кілька рейсів в аеропортах, повідомляє DW.

Зазначено, що столиця країни Пекін 2 січня через значний рівень забруднення повітря ще на три дні подовжила "помаранчевий" - другий найвищий - рівень небезпеки. Це означає, що до центру міста заборонено в'їзд вантажівок, а також мають припинити роботу деякі промислові підприємства.

Крім того, ще у 25 китайських містах минулими вихідними було оголошено найвищий - "червоний" - рівень небезпеки, оскільки вміст небезпечних для здоров'я частинок у повітрі перевищив 300 мікрограм на кубічний метр, що у 12 разів перевищує рекомендовані норми. Такий небезпечний рівень забрудення повітря тримається в Китаї вже два тижні та вплинув на понад 460 мільйонів осіб у шести провінціях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Китаї стурбовані вірогідною підтримкою Тайваню обраним президентом США Дональдом Трампом і продумують "жорсткі заходи", покликані припинити прагнення острова до незалежності.