ua en ru

Китай готує жорсткі заходи для стримування Тайваню

Китай готує жорсткі заходи для стримування Тайваню Фото: китайські військові розглядають заходи щодо стримування Тайваню

У КНР стривожені вірогідною підтримкою Тайваню обраним президентом США Дональдом Трампом

У Китаї стурбовані вірогідною підтримкою Тайваню обраним президентом США Дональдом Трампом і продумують "жорсткі заходи", покликані припинити прагнення острова до незалежності. Про це повідомляють джерела, пов'язані з високопоставленими китайськими офіцерами, передає Reuters.

Три співрозмовники видання, зокрема, розповіли, що розглядається можливість військових навчань біля Тайваню.

Також не виключені економічні заходи з метою "паралізувати" острів.

При цьому, невідомо, чи було ухвалено якісь конкретні рішення.

Джерела зазначають, що тема Тайваню в останні тижні посіла важливе місце в обговореннях вищих ешелонів збройних сил Китаю.

"Якщо Трамп буде заперечувати політику "єдиного Китаю" після того, як стане президентом, то таким чином він перейде червону межу", - підкреслило наближене до керівництва Китаю джерело агентства.

Міністерство оборони Китаю відмовилося коментувати цю інформацію.

"Ми повністю підготовлені і розглядаємо найгірші варіанти, готуючись до кращого", - заявив офіційний представник Міноборони Тайваню Чен Чун Ши у відповідь на запитання про можливу агресію Китаю.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Китаю попередило США, що якщо принцип "єдиного Китаю" буде порушений, то не варто очікувати зміцнення відносин і співпраці держав в основних сферах.