ua en ru

У Китаї за чотири роки покарали за корупцію 1,3 млн чиновників

У Китаї за чотири роки покарали за корупцію 1,3 млн чиновників Фото: прапор Китаю (commons.wikimedia.org)

Майже половина з них - чиновники з селищ і сіл

У Китаї з 2013 року покарали близько 1,34 млн чиновників, викритих у корупції. Про це повідомляє центральна комісія Комуністичної партії з перевірки дисципліни, передає Reuters.

Зазначено, що голова КНР Сі Цзіньпін зробив основою своєї політики антикорупційну кампанію, яка носить назву "стратегія тигрів і мух" (мова йде про високопосадовців і чиновників, що працюють на незначних посадах).

"Серед покараних за корупцію 648 тис. були чиновниками з сіл і селищ, чиї злочини відносяться до дрібної корупції. Крім того, наглядові органи перевірили 155 тис. партійних організацій (майже 95% усіх структур партії)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, під підозру потрапляють і великі чиновники. У серпні китайська влада почала розслідування відносно глави антикорупційного комітету Міністерства фінансів Мо Цзяньчена. До цього за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями з метою збагачення було звільнено начальника управління з контролю за безпекою на виробництві Ян Ханьнін.

У січні комісія КПК із перевірки дисципліни засудила чиновника фінансового управління повіту Поян Лі Хуабо до довічного тюремного ув'язнення. Він був звинувачений в корупції і деякий час провів у Сінгапурі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Китаї протягом 120 днів закриють всі спільні з КНДР підприємства.